/Jahka-logo.png
Kuka jahkaaja?
MinttuOlen Minttu Maria Carole, kustannusalan monitoimija ja kirjailija.
 
Kannukseni kirja-alalta olen hankkinut etenkin Osuuskumma-kustannuksen riveissä, joissa olen päässyt oppimaan myös käytännössä kaikkea kirjan tekemiseen liittyvää: kirjoittamisesta kustannustoimittamiseen, kansien suunnittelusta taittamiseen sekä ulkokirjallisiin kuvioihin. Viime aikoina olen ollut erityisen ihastunut taittamiseen ja e-kirjan tekoon, vaiheisiin, jotka muuntavat käsikirjoitusliuskat kirjaksi.
 
Erityiset knoppitietoalueeni ovat spekulatiivinen fiktio ja erilaiset terveydenhuollon kysymykset, mutta työskentelen mieluusti myös esim. dekkareiden ja omaelämäkerrallisuuden parissa. Suhtaudun kieleen ja sen ilmaisuvoimaan intohimoisesti, enkä pelkää käyttää punakynää, jos yhteistyötaho sitä toivoo. Vahvuuksiini kuuluu erinomainen kielitaju. Olen sähköisen kirjallisuuden puolestapuhuja ja e-kirjojen suurkuluttaja, joten pidän e-kirjan toimivuutta suuressa arvossa.
 
Kirjailijana olen julkaissut tähän mennessä kaksi romaania, Tulen tyttäriä (2014) ja Sinisen talon noita (2019), molemmat Osuuskummalta. Näistä Tulen tyttäriä oli vuonna 2015 ehdolla Kuvastaja-palkinnon saajaksi. Kirjoista voi löytää lisätietoa henkilökohtaiselta sivultani, tai niitä myyvistä verkkokaupoista (Tulen tyttäriä, Sinisen talon noita)
 
Erikoisuutena kerrottakoon, että kirjamessuosaston rakentaminen on ihan parasta! Saa minut palkata siihenkin hommaan.
 
Jahka / M. Carole || Siren: 814 701 058 || jahka@mcarole.com