/Jahka-logo.png
Monipuolisia palveluja kaikkiin kirjan teon vaiheisiin
 

Kielenhuolto ja kustannustoimitus

Sekä indie-romaani että asiatekstiartikkeli kannattaa oikoluetuttaa ennen sen päästämistä maailmalle. Olisihan harmillista, jos kaiken tehdyn työn jälkeen lukija törmäisi kieli- ja kirjoitusvirheisiin. Kielentarkistus tarjoaa hoitoa molempiin edellämainittuihin: autan laittamaan pilkut paikoilleen ja poistamaan näppäilyvirheet, mutta myös selkeyttämään ilmaisua.
 
Jos kaipaat laajempaa palautetta tekstistäsi, tarjoan kustannustoimittajan palveluita. Annan käsikirjoituksesta kokonaisvaltaisen palautteen, joka keskittyy tekstin vahvuuksiin ja heikkouksiin. Palaute auttaa muokkaamaan tekstistä loogisesti etenevän kokonaisuuden, jossa kerronta ja rakenne toimivat ja josta lukija kiinnostuu. Kustannustoimituksen tehtävänä ei ole ainoastaan karsia kirjoitusvirheitä vaan ensisijassa tarkastella tekstiä kokonaisuutena.
 
Pääasialliset osaamisalueeni ovat spekulatiivisessa fiktiossa ja viihdekirjallisuudessa, mutta toimitan mielelläni myös esimerkiksi dekkareita, yleistä kaunoa ja asiatekstiä -- etenkin terveydenhuollon saralta.
 

Kirjan taitto

Kirjan taittotyö koostuu teoksen graafisen ilmeen suunnittelusta sekä tekstin ja kuvien asettelusta halutusti taittopohjalle. Taitto toteutetaan kohderyhmä mielessä pitäen. Tavoitteena on kirja, joka on paitsi visuaalisesti miellyttävä, myös mukava lukea, etenkin jos tekstiä on runsaasti. Hyvin tehty taitto on varsin huomaamaton ja nostaa kirjan sisällön etualalle.
 
Tarjoan myös kannen taittoa sekä tarvittaessa kansisuunnittelua.
 

E-kirjan valmistus

Miksi kirja kannattaa julkaista myös sähköisenä kirjana? Sähkökirja (tai e-kirja) tavoittaa yleisön, joka ei syystä tai toisesta valitse painettua kirjaa. Sähkökirjan etuna on sen nopea saatavuus vaikka ulkomaille, tekstin skaalautuvuus ja usein painettua kirjaa edullisempi hinta. Lisäksi sähköinen kirja pysyy lukijoiden saatavilla silloinkin, kun painetun painos on myyty loppuun. Teen laadukkaan ja useilla eri alustoilla mutkitta toimivan e-kirjan.

Sähköisellä kirjalla tarkoitan pääasiassa ePub-muotoista kirjaa, joka on luettavissa lukulaitteilla, tableteilla, puhelimilla tai vastaavilla päätteillä. EPub on lähtökohtaisesti skaalautuva tiedostomuoto, eli sen fonttikokoa, rivivälejä ja fonttia voi muuttaa haluamakseen. Kuvakirjakin voidaan toteuttaa e-kirjana, silloin muotona on kiinteämmäksi taitettu ePub3.
 

Muut kirjan julkaisuun liittyvät palvelut

Oletko epävarma siitä, kuinka kilpailuttaa painotalot, miten niistä tulevat tarjoukset pitäisi ymmärtää tai miten valita paperilaatu?
Mistä kirjalle saa ISBN-koodin?
Miten listatata kirja kirjatukkuihin, eli tarjolle kirjastojen valikoimiin ja suurimpiin verkkokirjakauppoihin?
Kuinka e-kirjaa tarjotaan myyntiin kirjakauppoihin tai kirjastovalikoimaan?
 
Jos haluat todellisen indie-kustantajan "avaimet käteen" -ratkaisun, voin tehdä tämän kaiken puolestasi, vuosikymmenen kokemuksella kustannusalalta.
 

Mitä se maksaa?

Ota yhteyttä ja tee tarjouspyyntö tai tutustu suuntaa antaviin hintaesimerkkeihin.
 
Jahka / M. Carole || Siren: 814 701 058 || jahka@mcarole.com